BMW 130i tredörrars version är egentligen en rätt härlig anrättning. Problemet är bara att syskonen är ännu bättre. Om vi börjar med det praktiska så tar de stora framdörrarna enormt med plats när det ska klivas i och ur. Här är femporten betydligt mer praktisk utan att vara för tråkig i linjeföringen.

Linjerna spelar helt rätt på det provkörda exemplaret. Men efter att på plats i Frankfurt ha granskat designen hos brorsan 1-serie coupé känns det inte lika kul. Om jag köpt en tredörrarsbil så har jag valt bort den praktiska aspekten och fallit för skönheten. Coupén känns mer spännande och mer framtidssäkrad då det verkligen är en riktig coupé och inte bara en tredörrarsversion.
Sexan har ständigt tillräckligt med kraft för att smilbanden inte ska stelna. Den manuella sexväxlade lådan fungerar oklanderligt. Likaså är sittpositionen bra. Baksätet huserar dock endast kortare personer om sträckorna blir längre.
Allt i allt är det en trevlig bekantskap. Men syskonen kommer att få klart mer uppmärksamhet. Det är inte kul att vara mellanbarn, fråga bara undertecknad.