Avtalen ska sträcka sig över 30 månader, om man därefter tecknar ett nytt avtal får man en ny bil. På hemsidan nybil.se kan kunden välja mellan tio olika modeller. De som finns tillgängliga kommer från Chevrolet, Hyundai, Opel, Peugeot och Saab. Den billigaste, Chevrolet Matiz, kostar 1 950 kronor i månaden. Det dyraste alternativet är en Saab 9-3 Sport Combi med en månadsavgift på 5 815 kronor.

I hyran ingår allt bortsett från vägtrafikskatt och bensin. För att bilnyttjandet ska bli så bekymmerslöst som möjligt ingår försäkring, reparationer, service, vinter- och sommardäck samt assistans om bilen går sönder.

Om det är en bra affär att hyra bil av Kamprad beror naturligtvis på vad man värdesätter. Men att ha betalat nästan 175 000 kronor för en Saab efter 30 månader och då tvingas lämna tillbaka den utan att få något för den måste kännas surt. Å andra sidan kan man ju få en ny om man skriver upp sig för ytterligare en period.