Att inneha titeln som tillverkare av världens snabbaste bil är utan tvekan mycket prestigefyllt. För tillfället är det Shelby Super Cars (SSC) som sitter på farttronen. Rekordet på 411,7 km/h sattes 2007 med en Ultimate Aero Twin Turbo. Nu finns rekordbilen ute till försäljning på eBay till det facila priset av 4,3 miljoner kronor (högsta bud i skrivande stund).

Bilen i fråga är en Ultimate Aero Twin Turbo av årsmodell 2007 med endast 216 mil på mätaren. Växellådan är manuell och utrustningen består bland annat av alcantara-inredning, navigationssystem, CD- och DVD-underhållningssystem med 10 högtalare och backkamera. Sedan kanske man även ska nämna V8-motorn på 1 183 hästkrafter som är monterad bakom stolarna.

Bilen som är till salu är förvisso just den bil som innehar världsrekordet, men det kan ändå vara ett visst smolk i glädjebägaren att den inte längre är den snabbaste bilen i SSC:s modellutbud. Inför modellår 2009 uppdaterades Ultimate Aero och fick bland annat ett nytt motorblock i aluminium som höjer effekten ytterligare. 2009 års Ultimate Aero levererar imponerande 1 287 hästkrafter och 1 500 Nm i vridmoment. Den uppdaterade modellen väntas sno åt sig hastighetsrekordet med råge. SSC anger en toppfart på hela 435 km/h.

Extern länk

Läs mer