I jakten på att få köpa Volvo Personvagnar tar svenskledda Konsortium Jakob hjälp av den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley, uppger Dagens Industri. Diskussionerna mellan Morgan Stanley och Jakob har pågått i två veckor och tanken är att investmentbanken ska komplettera Handelsbanken Market, som varit Jakobs samarbetspartner under förberedelserna av ett kommande Volvo-bud.
– De tittar på vilka möjligheter de har att hjälpa oss med internationella kontakter. Både finansiella och industriella, säger Jakobs vd Peder Fast till Dagens Industri.

I slutet av oktober meddelade Volvos ägare Ford att Geely är så kallad ”preferred bidder”, vilket innebär att Geely är Fords förstahandsval i förhandlingarna. Snart därefter meddelade Jakob att de fortfarande är med i racet och att ett bud på Volvo kommer. Än har något bud dock inte lagts och det är oklart när det kan komma. Enligt Peder Fast har Ford inte satt någon tidsgräns för budet.
– Processen är flytande sedan Ford utsåg kinesiska Geely till preferred bidder", säger Peder Fast till Dagens Industri.

Enligt tidigare uppgifter ska Geely ha erbjudit Ford cirka 15 miljarder kronor för Volvo Personvagnar.

Läs mer