Det är fortfarande några år kvar tills Mercedes kommer lansera nya C-klass. Troligtvis sker avtäckningen på bilsalongen i Frankfurt 2015. Än så länge är det en kraftigt maskerad W205, som bilen heter internt, vi får nöja oss med.

Även om det ser ut att vara en hyfsat produktionsfärdig bil är kommer det dröja minst ett par år innan man kommer lansera bilen. Det som talar för att det kommer ta så lång tid är att nuvarande generation C-klass nyligen fick ett ansiktslyft vilket vanligtvis ger en bil några år till på nacken.

Dragen kommer att hämtas från andra bilar som ska lanseras först och då särskilt nästa generation S-klass. Bakljusen sveper upp på sidorna som fyrdörrarssedanen CLS som i sin tur kommer få en mini-version med samma stuk i kommande CLA. I fronten anas en bred grill och strålkastare som påminner om de på faceliftade CLS.

Motorerna kommer delvis kännas igen från dagens utbud med direktinsprutade fyrcylindriga turbomotorer. Hybridversioner i kombination med bensin- och eventuellt dieselmotor kan även de komma till nästa C-klass. Dessutom en 1,4 litersmotor på 100 eller 136 hästkrafter som man tagit fram i samarbete med Renault.

Bilen kommer till bilsalongen i Paris 2014 och till bilhallarna året därefter.