Vi ser dem då och då i trafiken. Ibland ryggar vi tillbaka, ibland sjukstirrar man och tänker ”hur tänkte ägaren nu då?”. Bilar som är bortom räddning, men som på något förunderligt vis ändå skänkts en tanke och några kronor i form av sprayburksslattar, annorlunda frontgrill, felplacerade hjul eller konstnärligt utsmyckad under partyrus.
Se vår medarbetare Johan Ålanders eminenta fotobidrag ovan som han fångade på en parkering i Gränby centrum utanför Uppsala.
Mercedes-Benz 220D av årsmodell 1975 – ”kompakt-Merca” – med kombibakdel från Opel och den klart 1980-talsinspirerade fronten med drag av schweiziska bilstylisten Sbarro! Karosslinjerna stämmer knappast – helheten blir en skvader som kanske är för fin för tävlingen? Bilen byggdes enligt uppgift om av den befintliga ägaren, men detta krav ställer inte Teknikens Världs fulbilsjury. Det viktigaste är att bilen är besiktigad och i trafik. Allt annat går i papperskorgen.

Skicka du in ditt fulaste bidrag
Så vårt tips är att smyga in till grannen, leta upp ruggugglorna på parkeringsplatser eller varför inte låta din egna fula bil vara med i tävlingen?
Förstapriset blir något utöver det vanliga, mer säger vi inte.
Skicka in bilder på bilar som är ruskiga, rostiga och fula. Skicka dina bilder och gärna en kortare förklaring till fulast@teknikensvarld.se

Inskickade bidrag kommer du inom kort att listas här nedan.