Är begagnatförsäkringar bara bluff?

Garantiförsäkringar vid köp av begagnad bil kan vara snåriga och svåra att få hjälp av. Teknikens Världs experter berättar mer om hur man ska agera när försäkringsbolagen krånglar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Min dröm skulle gå i uppfyllelse, jag hade äntligen fått möjlighet att förverkliga mitt intresse – att köpa en liten sportbil. Som en del i priset på bilen ingick garantiförsäkring via Auto Concept, på informationsbladet verkade det vara en bra trygghet. Men sedan hände det, bilen gick sönder. Det blev inte så lätt att lämna in den för reparation, verkstäderna verkade känna till Auto Concept och var inte så pigga att ta sig an reparationen. Plötsligt stod det klart hur många undantag som var inskrivna i villkoren, vissa villkor inte nedskrivna i informationen och på hur många olika sätt villkoren kan tolkas så det blev avslag, ingen ersättning.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!