Den heta potatisen A-traktorn ännu hetare

Jag fick ett pressmeddelande från Grön Ungdom, alltså Miljöpartiets odlingsbänk.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

De meddelar att de tänker driva ­frågan om höjd hastighet för A-traktorer på Miljöpartiets kongress (den har redan varit när du läser det här). Grön Ungdom vill att A-traktorer ska få köras i 45 km/h i stället för nuvarande 30, eftersom det enligt dem är en rättvisefråga för ungdomar på landsbygden att få köra lika fort som kompisarna som kör moped eller mopedbil. Det är det inte, det finns inget som säger att alla farkoster måste få köras lika fort. Däremot så är det fullständigt befängt att svindyra mopedbilar helt utan nån som helst form av krockskydd ska få köras på våra vägar i samklang och missförstånd med bilar som körs ­betydligt ­fortare. Mopedbilar borde förbjudas av okrocksäkerhetsskäl. Och jag håller med Grön Ungdom om att hastigheten borde höjas till 45 km/h för A-traktorer, för då skulle de inte utgöra såna proppar i trafiken där de rullar fram i sakta mak. Pang! Så kommer nästa pressmeddelande några dagar senare.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!