När vaknar Volvo och Porsche?

Jag har en biltokig granne här i Dalarna som är synnerligen aktiv i både införskaffande och återuppväckelse av diverse brittiska vagnar från 50- 60- och 1970-tal. Ladan och gården är oftast fylld till brädden av nya projekt.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Frun hans är inte lika positiv till alla bedagade skönheter men då har han ett ess i rockärmen – ”Älskling, jag ska elkonvertera den här.” Ett argument som hans bättre hälft hittills har svalt. När och hur vagnarna ska konverteras har jag inte riktigt fått kläm på. Time will tell, som det heter på utrikiska.
Hade min granne varit mer lagd åt bilkulturen på andra sidan pölen – den amerikanska – så hade han mest troligt redan haft en armada av elkonverterade jänkare vid det här laget. Även om det fortfarande är bensindrivna vagnar som toppar nybilsförsäljningen over there så händer det massvis när det gäller att få nollutsläpp på befintlig bilpark. Ford släppte i höstas sin Eluminator. En elmotor som är avsedd för äldre Ford-bilar. För 3 900 dollar får du en kraftkälla som levererar 281 hästkrafter och 430 Newtonmeter. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!