080312-formel-1-tv

Succén i Göteborg!

Enligt mitt sätt att se det har Göteborg två starka kort: Hans Hedberg (vår testchef) och paradgatan Avenyn. Det var fram till förra helgen, nu finns det en ny aktivitet värd att vårda: Göteborg City Race!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Det var med blandade känslor jag åkte till Göteborg. Jag har varit på ”Banan-piren” tidigare och det var inte så upplyftande fräscht, Jag hade därtill onda farhågor om milslånga köer till banan och evighetslånga Safety Car-situationer på banan sedan bilar kraschat in i räcket.

Ingen av mina onda aningar slog in. Arrangörerna har på kort tid gjort ett fantastiskt jobb med att bygga den 1 600 meter långa banan. Det är snyggt gjort och fungerar bra. Banan är kort men rytmisk. Och snabb. Omkörningar blev det gott om. Banan har tre naturliga omkörningsplatser och Edward Sandström uppfann en fjärde i Carrera Cup. Visst kraschades det in i räckena, det gjorde det. Men arbetet med att få bort vraken gick relativt snabbt och även om Safety Car rullade en del på banan var det långt ifrån befarat. Men till nästa år, se till att få dit kranar som lyfter bilarna av banan i ett nafs.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!