Foto: Mattias Rabe

Vill ni ta livet av folk, SL?

Säkerheten på SL:s bussar är under all kritik. Stressade chaufförer som följer orimliga körscheman kör som busstjuvar och håller sällan avstånd till andra fordon. Och bussarna saknar säkerhetsbälten!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Nu kan man kryssa av ännu en punkt i livet – att vara med om en bussolycka. Bussen som jag åkte till jobbet med i måndags morse krockade. Varför? För att förarna är stressade till tänderna på grund av arbetsgivarens tidtabeller som saknar verklighetsförankring. Det leder till chaufförer som oftare än ofta kör som galningar i höga hastigheter och många gånger utan att hålla avstånd till framförvarande fordon.

Jag har tänkt på det många gånger när jag kliver på en buss utan säkerhetsbälten. Hur tänker bussbolagen som skickar ut bussar utan säkerhetsbälten på landsvägar och motorvägar? Och hur sjutton tänker vi passagerare som åker med i de bälteslösa bussarna, inte sällan i hastigheter uppemot 90-100 km/h?

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!