Ferrari 458 MM Speciale

350 nya specialmodeller från Ferrari på ingång

Ferrari ska göra 350 specialmodeller till sitt 70-årsjubileum som äger rum i år. Modellerna kommer att presenteras på bilsalongen i Paris i Oktober.
Mattias Skantze

Enligt Autocar så avslöjades idéerna till 100 Ferrari-ägare i samband med Ferrari Cavalcade - ett evenemang där Ferrari-entusiaster körde sina bilar genom Venedig. Ferrari-chefen Enrico Galliera kommenterade på uppgifterna och säger att man gått igenom portfolion och tittat på märkets alla modeller under de 70 år som Ferrari funnits. Därefter har man valt ut 70 av de mest ikoniska modellerna och låtit dem inspirera till specialmodeller av de nuvarande bilarna i Ferraris portfolio.

Alltså kan vi komma att förvänta oss 70 specialmodeller vardera av California, 488 GTB, 488 GTB Spider, F12 Berlinetta och nya GTC4Lusso. Köparna kommer att bestå av samlare och entusiaster, och kommer att väljas ut av Ferrari själva.

Med tanke på hur bra Ferrari 458 MM Speciale blev förväntar vi oss inget annat än fantastiska bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!