100322-bmw 1-serie fram

4 av 5 BMW 1-serieägare ”kör framhjulsdrivet”

I förra veckan avslöjade BMW att de arbetar med att ta fram en ny småbil som blir framhjulsdriven. Chockerande för många – en framhjulsdriven BMW. Men faktum är att 80 procent av BMW 1-serieägarna tror att de kör en framhjuldriven bil.

Hör och häpna!

 80 procent av ägarna till en BMW 1-serie tror att de kör en framhjuldriven bil när de i själva verket har drivning på bakhjulen.

 Detta avslöjade BMW:s vd Norbert Reithofer under en telefonkonferens med ekonomer och analytiker efter att BMW släppt årsresultatet för 2009.

 Norbert Reithofer fick frågan om BMW riskerar att förvirra kunderna genom addera en framhjuldriven småbil till deras modellprogram som i dag enbart består av bakhjulsdrivna bilar.

 Reithofer svarade då att han inte är det minsta orolig att förvirra kunderna eftersom 4 av 5 BMW 1-serieägare, enligt en undersökning, tror att de kör en framhjulsdriven bil. Resultatet av undersökningen kom som en överraskning för folket på BMW.

 Några av er läsare här på teknikensvarld.se reagerade starkt mot att BMW ska lansera en framhjulsdriven bil. Men överlag verkar det inte som att BMW-kunder har några problem med framhjulsdrift på en bil från den bayerska premiumtillverkaren.

 BMW har som mål att sälja upp emot en miljon framhjulsdrivna bilar år 2015. Då är framhjulsdrivna Mini inräknad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!