070129_ferrari

60 unika 612

Ferrari fyller 60 år och firandet kommer att pågå hela året. Bland annat tillverkas en specialversion av 612 Scaglietti.

Det känns onekligen lite klent. Ferrari väljer att tillverka 60 exemplar av 612 Scaglietti i en specialversion för att fira 60-årsjubileet. När Maranellos stolthet fyllde 40 firades det hela genom lanseringen av legendariska F40. Ett halvt sekel uppmärksammades av extrema F50, även om bilen kom två år för tidigt (1995). Den som minns snacket innan Enzo presenterades kan dra sig till minnes att flera trodde att bilen skulle få namnet F60. 

Så blev det dock inte och någon F60 lär vi aldrig få se. Håll tillgodo med denna specialla 612-version som utmärker sig genom att levereras i tvåtonslack. Jubileumsbilen har också ett glastak vars transparens kan justeras på elektronisk väg via ett vred, precis som taket på 575M Superamerica.

Interiörtrimmet har avstämts i unika färger och på mittkonsolen sitter ett emblem som förkunnar att detta är en specialmodell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!