Foto: Mercedes-Benz Cars press photo, do not use for adv

AMG bryter sig loss från Mercedes

Mercedes prestandaavdelning har brutit sig loss från Mercedes, i alla fall i Peking. Där öppnar nu världens enda butik exklusivt för AMG.

Det är inte bara på bilsalongen som det händer saker i Peking. I det exklusiva köpcentret Sanlitun Village North har AMG slagit upp portarna till sin första egna återförsäljare. Steget är en förlängning av de totalt 195 AMG Performance Centers som öppnats världen över sedan 2008, men det är alltså första gången AMG öppnar en butik som inte är i direkt anslutning till Mercedes.

 – Med det nya AMG Performance Centret i Peking hoppas vi både kunna attrahera nya och ta hand om våra nuvarande kunder. Den nya butiken kommer fungera som förebild för fristående Performance Centers som vi planerar för andra metropoler, säger AMG-chefen Ola Källenius i ett pressmeddelande.

 Butiken har en yta på 381 kvadratmeter där besökare kan förkovra sig i nuvarande AMG-bilar, AMG Driving Academy och precis som på AMG:s expostudio på huvudkontoret i Affalterbach kommer man kunna specificera sin bil helt efter tycke och smak.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!