081014-bensin-under-12-kr

Äntligen – bensinen under 12 kronor!

Bensinpriset fortsätter att sjunka. De ledande bensinbolagen sänker nu priset med 20 öre. Därmed sjunker priset äntligen under 12 kronor litern – den lägsta nivån hittills i år.

Bensinpriset når nu sin lägsta nivå sedan december förra året. De ledande bensinbolagen sänker priset med 20 öre till 11,88 kronor per liter. Några av orsakerna som anges är att orkansäsongen i USA inte blev så farlig som det befarades, samt att lågkonjunkturen får folk att köra mindre. Dieselpriset ligger kvar på samma nivå som tidigare, 12,59 kronor per liter.

I somras nådde bensinpriset i Sverige en lika historisk som dyster nivå. Lagom till midsommar klättrade priset över 14-kronorsgränsen och slog sig tillrätta på rekordnivån 14,09 kronor per liter. Sedan dess har priset sjunkit sakta men säkert under hösten. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!