Aston Martin Rapide som elbil

Aston Martin presenterar en helt eldriven version av fyrdörrars lyxbilen Rapide. Ska lanseras redan 2017.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi har tidigare rapporterat om att Aston Martin utvecklar en elbil baserad på Rapide, men nu är det första gången vi faktiskt får se de första bilderna på skapelsen.

Bilen de i dag delar med sig av är dock endast en konceptbil, men enligt Aston Martin är det en förhandstitt på en kommande produktionsversion som kan komma så snart som 2017.

Konceptbilen med namnet RapidE har utvecklats i samarbete med Williams Advanced Engineering, och den ska enligt Aston Martin matcha den vanliga Rapide S, som har en V12:a under huven, prestandamässigt.

Således bör elbilen ha omkring 560 hästkrafter, men Aston hintar om att den kommande produktionsversionen kommer att ha närmare 1 000 hästar om varje hjul drivs av en egen motor. I nuläget delar Aston Martin inte med sig om några siffror gällande räckvidd eller prestandasiffror, men det bör anlända framöver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!