Audi A8 facelift rycker närmare

Snart är det dags för premiärvisning av ansiktslyfta Audi A8 och S8. Mest intressant är de nya, högteknologiska strålkastarna som vi i detta korta filmklipp får en första skymt av.

Audi tänker inte vänta på trängseln i Frankfurt, halvnya A8 och S8 ska premiärvisas redan den 21 augusti. Det handlar som sagt inte om någon helt ny modell utan endast en mild uppdatering av nuvarande generation A8 och prestandaversionen S8 men ”lyftet” har ändå väckt viss uppmärksamhet i bilvärlden.

 Anledningen heter LED-matris. A8 och S8 blir de första bilarna som kan utrustas med strålkastare av LED-matris-typ som är uppbyggda av kluster av dioder, vilka justeras automatiskt för att optimera ljusbilden. Med de avancerade strålkastarna förkryssade i tillvalslistan behöver man inte tänka på att slå om från halv- till helljus eller tvärtom, strålkastarna ger alltid bästa tänkbara ljusbild och bländar av delar av ljuskäglan för att inte blända övrig trafik. Läs mer om Audis nya och i USA förbjudna strålkastarteknik här och här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!