Foto: PictureService

Audi Q7 snart som eldriven e-tron

Efter att ha satt stopp för R8 e-tron verkar Audi nu ha större elbilsplaner. En Audi-chef har råkat avslöja att nuvarande Q7 ska lanseras i e-tronutförande innan den byts ut mot en ny Q7-generation.

Vi har tidigare rapporterat om att Audi lägger ned utvecklingen av elsportbilen R8 e-tron på grund av bristande batterikapacitet. Därför är det något förvånande att det nu kommer uppgifter om att Audi är på gång med en eldriven version av Q7.

 Australiska Caradvice.com.au har talat med Audi Australiens vd Andrew Doyle som uppger att en Q7 e-tron baserad på den nu sex år gamla Q7 ska lanseras innan den tas ur produktion år 2015. Doyle säger vidare att man har stora planer för e-tronmärket, att det ska komma en e-tronversion av alla Audis modeller.

 Först ut av e-tronbilarna är laddhybriden A3 e-tron som visades i våras med en drivlina bestående av en TFSI-motor på 1,4 liter och 150 hästkrafter, en elmotor på 75 kilowatt (102 hk) samt en nyutvecklad, sexstegad e-S tronic-låda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!