080619-9-3-trollhättan

BEKRÄFTAT: Nya Saab 9-3 byggs i Trollhättan

Nu är det slutligen bestämt att General Motors förlägger tillverkningen av nästa generation Saab 9-3 i Trollhättefabriken. Beskedet kom som en nyhet även för Saabledningen som informerades om detta först i morse.

Turerna kring nya Saab 9-3 har varit många och långa. Ett tag verkade det vara bestämt Saab 9-1 skulle bli ensam i Trollhättan då nya 9-3 skulle flytta till Rüsselsheim. Men nu är det slutligen officiellt bestämt att nya 9-3 ska byggas i svenska Trollhättan.

Fram tills i morse var även Saabledningen ovetandes om det nya beslutet, då man informerades om detta av GM Europas vd och Saab Automobiles styrelseordförande Carl-Peter Forster.

– Det här är naturligtvis mycket positiva nyheter för vår organisation och för regionen. Det visar att det finns ett förtroende för vår förmåga att bygga bilar med kvalitet i världsklass samt att upprätthålla och hela tiden förbättra vår effektivitet, säger Saab Automobiles vd, Jan Åke Jonsson i ett pressmeddelande.

Fabrikens i dagsläget 1 700 anställda därmed fira midsommarhelgen vid gott mod. Det nya beslutet är positivt för den svenska bilindustrin i allmänhet och Trollhättan i synnerhet.

– I april förra året informerade GM om planerna på att förlägga tillverkning av nästa generation kompaktbilar i Trollhättan och nu känns det bra att vi kan börja fokusera på att bygga nästa generation Saab 9-3, Säger Jan Åke Jonsson.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!