110722-911-turbo-s-2012

Avslöjad: Porsche 911 Turbo S

Porsche är ute och testar olika versioner av sin kommande Porsche 911 och här är, vad vi misstänker, prestandaversionen av prestandaversionen: Turbo S.

Vi har tidigare skrivit om Porsches 911:or som är ute på turné för att få fram rätt inställningar till den färdiga bilen. En snabb titt på spionbilderna som precis trillat ner i brevlådan fick oss att tänka att det bara var ännu fler bilder på 911 Turbo, men så noterade vi lite detaljer med bilen.

Den största skillnaden är inte i karossformen, fälgarna eller färgen, utan det är de fyrdubbla avgasrören i aktern. De 911 Turbo vi hittills sett har bara haft dubbla enkla utblås för sina avgaser men den här verkar vara strået vassare. Det gör att vi misstänker att det här rör sig om inget annat än prestandaversionen Turbo S. 

Skulle våra misstankar stämma är det här en bil med 580-600 hästkrafter under den klassiska huven med Porsche Turbo-vingen där bak. Cylindervolymen antas vara samma som i ”vanliga” Turbo som sitter på en 3,8 liter stor boxersexa. I 911 Turbo utvecklar motorn 550 hästkrafter, vilket antas öka med 30-50 hästkrafter. 

Precis som 911 Turbo kommer den här versionen ha en sjuväxlad låda med dubbelkoppling. 

 Nuvarande Turbo S levererar 530 hästkrafter och klarar av att accelerera till 100 kilometer i timmen på 3,3 sekunder. Fortsätter föraren gasa hamnar denne förr eller senare i 315 kilometer i timmen som är toppfarten. 

Porsche kommer visa upp den nya modellen av 911 (som får heta 991 i Porsches listor med modellnamn) på Frankfurtmässan i september. Vanliga Turbo kommer till bilsalongen i Genéve i mars och Turbo S väntas till hösten, möjligtvis till Frankfurtmässan nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!