060607_corsa_opc

Corsa från Opel Performance Center på gång

Nya Corsa begår sin officiella premiär på London Motor Show 20-30 juli, både som Opel- och Vauxhallmodell. Först ut är tredörrarsversionen, längre fram kommer även en het Corsa OPC.

Nya Opel Corsa ser betydligt tuffare ut än sin föregångare, snitsen på karosslinjerna är bland de häftigaste bland småbilar just nu (läs mer om nya Corsa på Allt om Bilen sidan 27). Det hindrar naturligtvis inte GM att hotta till lilla Corsa (som debuterade som modell hösten 1982) ytterligare. Redan snurrar tilltufsade Corsa runt på Nürburgring. Rykten säger att modellen kommer som både GSi och en ännu snabbare OPC-variant. Vilken som fångats på bild denna gång är än så länge oklart, men tydligt är att bilen får ett ordentligt spoilerpaket. Vinge ovanför bakrutan, djup spoiler fram och bak kommer att väcka uppseende och tillföra bättre högfartsegenskaper. 

Motorerna blir enligt Rüsselsheimrykten fyrcylindriga på 2,0 liter, turboladdade med två effektsteg – 170 respektive 200 hästkrafter. Prestanda lär bli i toppklass i småbilsklassen.

Till vintern kommer den mer alldagliga Opel Corsa att erbjudas även med fem dörrar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!