080317-ferrari-dino

Ferraris lilla Dino siktad igen

På en presskonferens på Genèvesalongen deklarerade Ferrari-chefen att den italienska hingsten ska pryda en ny bil som debuterar på Parissalongen i höst. Bilen är med all säkerhet lilla Dino som våra spionfotografer återigen plåtat.

Snacket och ryktena om en Ferrari Dino har varit både många och långa. Nu verkar det med största sannolikhet vara just Dino som ska presenteras på Parissalongen i höst, efter att Ferrari-chefen Luca Cordero di Montezemolo nere i Genève avslöjat för pressen om en ny Ferrari. Om modellnamnet blir Dino är dock inte helt klarlagt. Spekulationerna gör gällande att GT420 eller GT470 är heta kandidater till modellbeteckningen.

De nya spionbilderna, tagna för bara ett par dagar sedan på Ferraris testbana Fiorano, visar den frontmotoriserade baby-Ferrarin i två maskerade utföranden. Den ena bilen visar upp lite mer och man kan ana bilens kommande former, bortsett från ”ryggsäcken”.

Bilen baseras på samma plattform som Maserati Gran Turismo, dock i förkortad version. Motorn blir en 4,7-liters V8.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!