Land Rover Discovery Sport allt närmare officiell

Land Rover Freelander är död, och ersättaren heter Discovery Sport. Vi har redan sett konceptet och bilen är allt närmare att vara officiell – nu visar Land Rover upp inplastade förseriebilar med reklam.

Alla biltillverkare har sina egna sätt att lansera sina nya modeller. Medan vissa helt enkelt tar bort maskering och visar allt när modellen är klar så drar vissa tillverkare ut på det mer. Mercedes och BMW har till exempel allt oftare skickat ut egentagna spionbilder innan officiell premiär, och brittiska Jaguar Land Rover verkar också ha en egen approach – att klä bilarna i döljande plast med lite reklambudskap innan de blir officiella.

Detta har gällt både kommande Jaguar XE, som smygvisats flera gånger (senast i går), och, här, nya Land Rover Discovery Sport. Discovery Sport kommer att ersätta hädangångna Freelander i Land Rover-programmet, och på samma sätt som att namngivningen följer samma mönster som storebror Range Rover/Range Rover Sport så är Discovery Sport en fristående modell mot vanliga Discovery.

Vi har också redan sett bilen som koncept på bilsalongen i New York, och vi har redan sedan tidigare vetat att bilen kommer att få sju säten – vilket nu också visas av plastmaskeringen.

Discovery Sport kommer att tillverkas i Halewood-fabriken, där även Evoque produceras. Räkna med premiär lagom till bilsalongen i Paris i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!