080604-mercedes-clk

Mercedes CLK rustar för kamp

Nästa generation Mercedes CLK är på gång, vilket är ett måste nu när Audi roffar åt sig marknadsandelar med sin A5/S5. CLK blir större och mer ombonad än i dag och kommer både med och utan tak.

Vi har tidigare visat bilder när nästa generation Mercedes CLK körde genom vårt avlånga land. På de bilderna var bilarna hårt maskerade.

De nya bilderna visar något mer avklädda bilar och man kan till och med se lite plåt. Nya CLK lånar en hel del teknik samt bottenplatta från nya C-klass, en bra grund att stå på. C-klass har rönt stor uppmärksamhet för sin fina mekanik och komfortabla gång.

De ”dubbla” strålkastarna på dagens CLK ska enligt tidigare rykten behållas till nya generationen, men på de nytagna spionbilderna ser man klart och tydligt att det blir stora strålkastarenheter som rimmar bättre med Mercedes övriga modellprogram. Dock ser de ut att bli mindre kantiga än de som sitter på C-klass. Ta en titt mellan maskeringen på bakljusen så ser du att det blir LED-teknik i dessa.

Motorer lånas från sedanbrodern (C-klass) vilket innebär både bensin och diesel med fyra, sex eller åtta cylindrar, sistnämnda i CLK 500. Så småningom kommer det även en AMG-version som kommer att avlösa dagens CLK 63 AMG.

Bilen kommer under 2009, antagligen strax innan sommaren, och då i coupéutförande. Cabrioleten kommer några månader senare.

Med andra ord kommer kampen mellan de tre storsäljarna i klassen att hårdna – Audi A5/S5, BMW 3-serie coupé samt CLK.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!