090825-e-klass-cabriolet

Mercedes E-klass Cabriolet filmad på Ringen

I januari kom nya Mercedes E-klass Sedan, i februari var det dags för coupéversionen och för bara tre veckor sedan gjorde E-klass Kombi entré. Nu är det därför snart dags för E-klass Cabriolet och vi har lyckats fånga den på film vid tester på Nürburgring.

Nya Mercedes E-klass har tagit världen med storm med de redan lanserade sedan- och coupéversionerna. Så sent som för tre veckor sedan presenterade den Stuttgart-baserade biltillverkaren kombimodellen, vilken vi får ta del av på Frankfurtsalongen nästa månad.

En modellversion som de ännu tigit som muren om är cabrioleten. Men som tur är har vår galante spionfotograf varit alert och lyckats fånga bilen, inte bara på bild, utan också på film. Detta under sluttester på klassiska Nürburgring.

Alla ni som hade hoppats på ännu en plåtcabriolet från Mercedes får tyvärr fortsätta att hoppas. Mercedes E-klass Cabriolet är inget annat än en cabriolet med tygtopp.

Som vi kan se på bilderna och i filmen har bilen samma linjer och proportioner som coupémodellen. Men en detalj, bortsett från takkonstruktionen och lite annat smått och gott, skiljer cabrioleten från coupén. Ta en noggrann titt på vindrutans övre kant. Där ser ni en ”ribba” som inte riktigt harmonierar med a-stolparna. Denna ”ribba” är en sorts vindavvisare som skjuts upp en knapp decimeter så fort tygtaket glider ned i bagageutrymmet. Det ser inte helt vackert ut när den är uppskjuten, men vi vågar nästan lova att den är effektiv mot turbulens i sittbrunnen.

När det gäller motorer kan vi räkna med samma uppställning som hos coupéversionen, det vill säga dieselmotorerna E 250 CDI BlueEfficiency och E 350 CDI BlueEfficiency på 204 respektive 231 hästkrafter samt bensinmotorerna E 250 CGI BlueEfficiency, E 350 CGI BlueEfficiency och E 500 som vardera har 204, 292 respektive 388 hästkrafter.

Räkna däremot inte med att E-klass Coupé och Cabriolet kommer i så kallade AMG-versioner med vässade V8-motorer. Enligt tidigare uppgifter har Mercedes skrinlagt planerna på dessa.

Mercedes E-klass Cabriolet kan mycket väl officiellt presenteras vid sidan om nya E-klass Kombi på Frankfurtsalongen nästa månad. Så håll ögonen öppna genom att prenumerera på Teknikens Världs nyhetsflöde via rss eller nyhetsbrev.

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!