Bildbearbetning: Erik Andrén Foto: CarPix

Nya Mercedes C-klass – nästan omaskerad

Att en ny generation av Mercedes C-klass är på gång har vi redan vetat ett tag. Nu har dock vår spionfotograf tagit de mest avslöjande bilderna hittills – en prototyp nästan utan maskering.

Det är bara ett tunt vitt plastskynke över bakparti och front som döljer dragen på de nya bilderna på nya Mercedes C-klass. De exklusiva spionbilderna, som vår fotograf fångade nyligen, visar tydligt de designmässiga dragen på C-klass – och nog känner vi igen formspråket från de senaste modellerna från märket. 

Det helt omaskerade sidorpartiet har samma linjer som vi redan sett på S-klass, A-klass och CLA. Även det bakparti som vi kan skönja under den tunna plasten följer rådande Mercedes-mall. Med lite datorhjälps syns linjerna ännu mer.

Under skalet förväntar vi oss en rad av bränslesnåla bensin- och dieselversioner. Även en plug in-hybrid, med samma slags system som i nya S-klass, samt en värstingversion i form av C63 AMG kommer, förstås att dyka upp.

Premiären för nya C-klass kommer att ske i början av nästa år, vilket bör innebära bilsalongen i Detroit i januari. Sedanmodellen visas först, men följs sedan av kombimodell, cabriolet och coupé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!