110712-porsche-911-turbo Foto: Copyright:by H.T. Sesterheim

Porsche 911 turbo avslöjad

Vår spionfotograf har denna gång lyckats avslöja Porsche när de i full fart testar nya 911 turbo.

       Porsche jobbar som bäst med att ersätta den nuvarande modellen 911. Uppföljaren kommer inom Porsche heta 991 för att skilja den från den ganska långa listan av 911-modeller som kommit och gått genom åren. 

På utsidan märker man att luftintagen strax bakom dörrarna från nuvarande modellen är kvar och i princip samma form. Även framme i fronten avslöjas 991 Turbo av just luftintagen och bak av den stora vingen. De bakre hjulhusen har blivit breddade precis som den nuvarande modellen av Turbo. Överhängen framför och bakom hjulen har kortats ner en bit jämfört med nuvarande modell. 

Under motorhuven där bak på bilen kommer en 3,8 liter stor boxersexa ta plats med dryga 550 hästkrafter. Med start/stopp-teknik så stängs motorn av vid till exempel rödljus och sparar i och med detta tolv procent bränsle jämfört med den nuvarande motorn. 

Sju växlar kommer leta sig ner i växellådan om man inte räknar backväxeln i Porsches nya dubbelkopplingsväxellåda PDK. 

Premiär misstänks bli på bilsalongen i Genève som går av stapeln i mars nästa år. Vanliga 911 (991) kommer att presenteras på Frankfurts bilmässa nu i september.       

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!