080306-ferrari-ny-modell

Blir det en ny instegs-Ferrari?

…Kanske. Det har i ett otal vändor ryktas om att Ferrari ska lansera en instegsmodell och lika många gånger har Ferrari bestämt avvisat ryktena. Nu har det dock kommit nya uppgifter som styrker alla rykten.

Det är få bilmärken som drar sådan uppmärksamhet och ger upphov till så mycket ryktesspridning som Ferrari. Kanske är det bara en fattig mans dröm, men det har länge spekulerats i huruvida Ferrari kommer att tillverka en mindre bil i samma anda som den klassiska Dino. Det har till och med cirkulerat rykten om en suv-modell, för att ge konkurrens till Porsche Cayenne som har fått härja ostört på vägarna. Vissa hemsidor lade ut datagenererade bilder på en Ferrari-suv. Men den bilen såg så hemsk ut att Ferrari knappast behövde gå ut och dementera uppgifterna, det var nog ingen som ville att den bilen skulle bli av.

Nu ser det ut som att rykteshärvan kommer att gå ett varv till, kanske ett sista varv. Nu finns det flera uppgifter som helt klart indikerar att det kommer en ny instegs-Ferrari. Vår bilspion har flera gånger lyckats fånga mystiska testmulor på både bild. Bilderna visar att det helt klart är någonting på gång i Italien. Det har även kommit uppgifter om att Ferrari har registrerat namnet ”GT California” vid det amerikanska patent- och registreringsverket.

De senaste uppgifterna kommer från en insiderkälla som säger till AutoWeek att en ny modell kommer att visas på bilsalongen i Paris i oktober och börja säljas tidigt nästa år med en prislapp på dryga miljonen. Bilen ska vara en 2+2 gran turismo med frontmonterad motor. Källan säger även att den nya bilen kommer att introducera Ferraris nya direktinsprutningssystem och ett fällbart plåttak ritat av Pininfarina. Motorn i bilen som internt kallas F136Y, uppges bli en 4,3 liter stor V8.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!