BMW 1-serie Sedan officiell

Åtta månader efter konceptbilen står den nu färdig; BMW 1-serie Sedan.

Det var i november förra året som BMW drog skynket av Compact Sedan Concept. Den fungerade som förstudie till en kommande 1-serie Sedan, en modell som nu visas officiellt.

BMW är väldigt sparsmakade med informationen, bortsett från en massa superlativ som vi i stället låter betraktaren avgöra.

Tyvärr finns det bara en bild på bilen. Underlaget för att bilda oss en uppfattning om den lilla sedanmodellen är därmed mediokert, men vi ser att fronten skiljer sig en hel del från 1-serie i halvkombiutförande. Strålkastarna har en egen form på sedanmodellen och stötfångarens nedre parti skiljer sig ordentligt från hur vi känner 1-serie. Huven ser också ut att vara annorlunda med färre och annorlunda veck.

På tal om veck, de som löper över dörrsidorna liknar övriga 1-serieprogrammets veck, men skiljer sig lite i positionering och utformning. De har helt enkelt anpassats till den plattare karossformen.

Ytterbackspeglarna skiljer sig också från övriga 1-seriemodeller.

BMW nämner inte det, men det kan vara så att 1-serie Sedan är framhjulsdriven till skillnad från 1-serie i övrigt. Modellen ska nämligen byggas parallellt med andra framhjulsdrivna BMW-modeller, exempelvis 2-serie Active Tourer.

Om du har börjat slicka dig runt munnen i ren glädje över att BMW äntligen släpper ett alternativ till Audi A3 Sedan och Mercedes CLA så gör du bäst i att dra in tungan igen och börja sura. BMW 1-serie Sedan är nämligen endast avsedd för märkets kinesiska kunder. Modellen ska nämligen tillverkas enbart i Kina tillsammans med BMW:s partner Brilliance Automotive.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!