080610-bmw-gina-tygbil

BMW Gina Light Visionary Model – formbar tygbil

I går kunde vi ge dig en första titt på BMW:s senaste koncept, dock väl kamouflerad. Ni läsare trodde att det täckande skynket dolde en R8-utmanare, nya Z4 eller kommande M1. Gissningarna var fel – bilen är helt enkelt ett koncept som troligtvis aldrig går i produktion. BMW Gina är en formbar bil gjord av tyg.

Vem kunde gissa att det som dolde sig under den väl kamouflerade tvåsitsiga roadstern som BMW visade på film i går (se filmen här) var ett visionärt koncept gjort av specialtyg. Detta gör BMW Gina Light Visionary Model mer eller mindre fullkomligt formbar. Gina står för Geometry and Functions In ”N” Adaptions.

Tygsjoken är monterade över ett metallnät som i sin tur är ihopkopplat med ett antal elhydrauliska motorer. På så sätt kan föraren styra bilens utseende och uttryck. Inte bara bilens exteriör går att förändra, utan även interiören.

Tygbilen lär med största sannolikhet aldrig se dagens ljus som produktionsvagn. Däremot kanske tekniken kan underlätta vid framtida formgivning av bilar. Chris Bangle har ju en viss förkärlek till säregna former och tyget lär inte hindra honom från att prova de mest omöjliga konkava och konvexa ytorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!