Foto: x-default

BMW levererar V8:or till Jaguar Land Rover

Enligt uppgifter från Automobilemag kommer BMW börja att leverera V8-motorer till Jaguar Land Rover som ska användas i deras SVR-modeller.
Mattias Skantze

Det kan anses vara ofördelaktigt för BMW att sälja sina motorer till Jaguar Land Rover som trots allt är en konkurrent till BMW. Men, på grund av att det blivit så vanligt med downsizing inom bilindustrin innebär det att det inte längre är lika ekonomiskt fördelaktigt att producera V8-motorer som det brukade vara. Därför behöver BMW hitta en köpare av deras motorer, och har alltså enligt uppgift hittat det i Jaguar Land Rover.

Den specifika motorn som kommer att levereras till Jaguar Land Rover är troligtvis den 4,0-liters V8:an som är under utveckling hos BMW, och alltså inte den 4,4-liters V8:a som idag sitter i t.ex. BMW M5. Jaguar Land Rover kommer att använda motorerna i sina SVR-modeller, som är beteckningen på deras prestandamodeller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!