090803-bmw-miljösportbil

BMW ska visa grön sportbil i Frankfurt

Det har varit mycket BMW de senaste dagarna. Beskedet att tyskarna lämnar Formel 1 kom som en dyster nyhet. Nu står det klart att vi i stället kan se fram emot ett nytt sportbilskoncept – fullpackat med BMW:s senaste miljöteknik.

 Bara för att BMW ger upp sitt F1-engegemang tänker de inte sluta helt med sportbilar. Kort efter att F1-sortin blev officiell meddelade BMW att en ny konceptbil ska visas om några veckor på bilsalongen i Frankfurt. Det ser inte ut att bli vilken konceptbil som helst, enligt BMW handlar det om en konceptbil som ska visa hur miljövänlig en sportbil kan vara.

BMW är något tystlåtna om bilen men det är bekräftat att den ska få BMW:s välkända EfficientDynamics-beteckning. Det handlar sannolikt om att BMW vill visa upp all sin senaste EfficientDynamics-teknik inför en stor publik. Enligt BMW ska bilen inte bara visa miljöteknik i drivlinan utan även sett till design och material. Holländska Autotelegraf säger sig veta att den nya miljökonceptbilen ska bära stora likheter med M1 Hommage (bilden), den uppmärksammade konceptbilen från förra året. Enligt Autotelegraf blir BMW:s dragplåster i Frankfurt en sportbil enligt samma koncept som M1 Hommage men med stopp/start-system, bromskraftsåtervinning, elservo och mycket annat miljövänligt inbyggt.

Den stora frågan är om den gröna sportbilen ska sluta sina dagar som ett koncept eller om den får förtroende att nå produktion. Autotelegraf uppger att BMW ska utvärdera konceptbilen och dess mottagande noga och kanske blir det tal om en begränsad tillverkning.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!