110729-subaru-sladd

Bredsladd i 240 km/h på smal väg

Här är klippet när rallymästaren Mark Higgins slår rekord runt den klassiska banan Isle of Man. Missa inte hur han rattar sin Subaru på bredsladd i 240 kilometer i timmen!

Den brittiska rallymästaren Mark Higgins slog i juni rekord för standardutrustade bilar på Isle of Man mitt i Irländska sjön med över två minuter tillgodo till det förra rekordet.

Men det höll på att gå riktigt illa för britten vid det ökända partiet Bray Hill.

– Det är ett av de läskigaste partierna på banan, säger Mark Higgins om backen som bland annat krävt motorcyklisterna Malcolm ”Mac” Hobson och hans sidovagnspassagerare Kenny Birchs liv när de åkte på ett brunnslock och slungades mot sin död 1978.

På samma parti körde Mark Higgins uppåt 240 kilometer i timmen när Subarun plötsligt fick sladd.

– Vi fick en retursladd som skickade bilen höger och vänster över banan. I det läget är det lätt att bara bromsa och hamna i en massiv olycka, men jag styrde upp bilen och fokuserade på att hamna rakt på vägen igen.

– Lyckligtvis klarade vi oss men det är ett ögonblick som jag inte har bråttom att återvända till.

Se det hisnande klippet här nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!