110704-bugatti i porslin

Bugatti bygger bil i porslin!

Bugatti har lagt ner Veyron, modellen Grand Sport finns dock kvar, och nu har man slagit sig samman med porslinstillverkaren Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin för att skapa en bil i porslin!

Vi rapporterade nyligen om att Bugattis superbil Veyron blivit slutsåld, systermodellen Grand Sport lever dock i full vigör. Nu har man valt att slå sina påsar ihop med tyska porslinstillverkaren (!) Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin för att skapa någonting helt unikt. 

Skapelsen kallas Bugatti Grand Sport L'Or Blanc, och är alltså den första bilen i världen (och förmodligen också den sista) med kaross och inredning till stor del utförd i porslin. Någon riktig förklaring till tilltaget har inte Bugatti gett, förutom att de naturligtvis är spektakulärt att skapa något unikt. Förmodligen räcker det som anledning för den exklusiva biltillverkaren.

Den teknikska specifikationen ska vara likartad som för vanliga Grand Sport, vilket innebär en W16-motor på runt 1 000 hästkrafter. Hur tjänstevikt, toppfart och acceleration påverkas av det annorlunda karossmaterialet avslöjar inte Bugatti, men priset är i alla fall satt till 1,65 miljoner euro, med dagens växelkurs runt 15 miljoner kronor. Som hittat, eller?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!