060616_cadillac_bls

Cadillac floppar med BLS

Cadillacs Europasatsning BLS har inte riktigt nåt sina försäljningsmål hittills. GM räknade med mellan 7 000 och 10 000 om året men efter två månader pekar prognosen på under hälften.

Cadillac BLS, alltså Saab 9-3 med Cadillacmärken på, har inte fått någon bra start på livet.

GM räknar med att BLS ska sälja mellan 7 000 och 10 000 bilar om året i Europa. Efter de första månaderna verkar den planen spricka. Grovt. 

Sedan säljstarten i April har drygt 400 bilar registrerats - i hela Europa. Med den farten innebär det att de säljer ungefär 2 400 bilar årligen vilket är långt under förväntan.

I Trollhättan byggs nu bara 30 bilar i veckan. När produktionen startade gjorde de så många varje dag.

GM är ändå ganska positiva, det är trots allt den bäst säljande Cadillacen i Europa hittills i år och i motorpress världen över, däribland Teknikens Värld, har den fått ett ganska bra mottagande.

I senaste numret av Teknikens Värld, nummer 13 som når butik på tisdag och prenumerant i dag, testar vi just Cadillac BLS mot sitt syskon Saab 9-3. Hur det gick får du läsa själv i tidningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!