110324-chev-ke-mai-luo Foto: Chevrolet / Wieck / License Agreement - Please rea

Chevrolet Camaro blir Ke Mai Luo i Kina

Chevrolets Mustang-utmanare lanseras på bred front i världen, till Sverige kommer den till exempel i höst. Men även Kina ska få möjlighet att köpa Camaro, även om den kommer att heta något helt annat där borta.

Svenska muskelbilsentusiaster har något att se fram emot i höst, i september är det nämligen svensk premiär för Chevrolet Camaro. Chevrolets konkurrent till bland andra Ford Mustan och Dodge Challenger har funnits i USA sedan några år tillbaka men sprids nu till fler marknader runt om i världen. En av dessa är den kinesiska som snart kommer att få tillgång till Chevrolets muskelbil.

Den kinesiska Camaron kommer inte att vara exakt likadan som den amerikanska och europeiska, den kommer nämligen att byta namn till Chevrolet Ke Mai Luo som sägs vara en grov översättning av namnet Camaro. Ke Mai Luo lanseras med V6-motorn på 3,6 liter och kommer att kosta 500 000 kinesiska yuan, motsvarande 480 000 kronor, vilket är rejält mycket mer än de 22 680 dollar (140 000 kronor) en likadan Camaro kostar i USA.

Enligt GM växer segmentet sportbilar i prisklassen 400 000-800 000 yuan kraftigt. I dag domineras segmentet av europeiska bilar men GM hoppas att den ”maskulint designade” Ke Mai Luo ska plocka marknadsandelar.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!