081016-cheva-uplander-e85

Chevrolet Uplander dricker sprit – bara i Sverige

Uppföljaren till Chevrolet TransSport kommer nu till Sverige. För att smälta in i den svenska bilparken ska Chevrolet Uplander lära sig dricka sprit. Svenska kunder blir ensamma i Europa om att få bilen i E85-utförande.

För svensk del är Chevrolet Uplander en riktig doldis. Det ska det dock rådas bot på nu när Klintberg & Way Management AB börjar ta in bilen till Sverige. Och vi här i Sverige får tillfälle att känna oss lite extra utvalda. Sverige blir nämligen enda landet i Europa där Uplander ska säljas i FlexFuel-utförande.

Uplander är något av en fusk-crossover. Allt tyder på att det rör sig om en klassisk minivan med plats för sju, utom utseendet. Med kraftiga stötfångare och ett allmänt ”jeep-stuk” vill Chevrolet få oss att tro att Uplander är en suv. Bilen finns i tre utföranden; LS, LT och LT Premium. I LT-utförandet ingår bland annat 17-tumsfälgar, elstyrd förarstol och parkeringssensor bak. I det lite finare LT Premium-utförandet fås dessutom läderklädsel, fjärrstart och DVD-skärmar bak.

FlexFuel-motorn är en 3,9-liters V6 som ger 240 hästkrafter. Vid blandad körning drar den 1,2 liter per mil och släpper ut 286 gram koldioxid per kilometer. Uplander fås i utbyte mot 299 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!