101219-lancia-thema

Chrysler 300C blir Lancia Thema i Europa

På andra sidan Atlanten står en helt ny Chrysler 300C i startblocken. Vi vet sedan tidigare att den kommer att säljas som en Lancia i Europa och nu står det klart att den gamla beteckningen Thema dammas av.

Ingen verkar veta riktigt hur framtiden för Chryslers bilar ser ut i Europa. Det Fiat har berättat är att Chrysler inte ska säljas i Europa, bortsett från Irland och Storbritannien. Chryslers bilar ska tydligen ändå säljas här . Moderbolaget Fiats lösning är att klistra Lancia-märket i fronten på alla Chrysler-bilar som ska säljas i Europa. Det gäller även för nya Chrysler 300C som snart lanseras i Nordamerika.

Enligt Automotive News Europa kommer Chrysler 300C att byta namn till Lancia Thema när den säljs i Europa. Den nya sedanmodellen ska premiärvisas på bilsalongen i Genève i mars och förväntas nå försäljningshallarna sent nästa år. Lancia uppges dock inte ha några större förhoppningar på att Thema ska bli en storsäljare, de räknar snarare med att sälja 10 000-15 000 bilar per år och betraktar Thema främst som en imagehöjare för märket.

Lancia Thema kommer att vara snarlik Chrysler 300C, endast en ny grill och stötfångare runt om ska skilja bilarna åt. Både Chrysler 300C och Lancia Thema ska byggas i Chryslers fabrik i Ontario och ungefär 80 procent av alla Thema-versioner väntas bli utrustade med den nya V6-motorn på 3,0 liter och 230 hästkrafter.

Nya Chrysler 300C begår sin officiella premiär på Detroitsalongen i januari och börjar säljas under första kvartalet nästa år.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!