080318-chrysler-snabbare

Chrysler blir snabbare

Svårt krisdrabbade Chrysler är i stort behov av förändring. Den första förändringen blir att gå tvärtemot resten av bilindustrin och introducera ny teknik fortlöpande, i stället för att vänta på att en ny modell lanseras.

Ett av bilindustrins stora gissel är hur tungrodd verksamheten oftast kan vara, något som inte minst vi bilintresserade märker av. Det kan ta år och dagar innan en ny bilmodell eller ens en ny teknisk innovation hittar ut till marknaden. Nu kan de långa perioderna av väntan vara minnen blott, i alla fall när man talar om Chrysler. För att sänk kostnaderna och snabba på hela maskineriet sätter Chrysler snart en ny plan i verket.

Under det här året kommer Chrysler att spotta ur sig ett okänt antal nya tekniska lösningar. Tanken är just att de ska spottas ut, de ska komma lite då och då. Istället för att vänta på att en modell ansiktslyfts eller byts ut kommer nyheterna helt enkelt att sättas ut på marknaden i de nuvarande modellerna direkt.

En del av nyheterna som kommer att lanseras på det här udda sättet är fyrhjulsdrift för Dodge Charger och bränslesparande teknik för Chrysler 300C. Dodge Grand Caravan och Chrysler Town & Country ett nytt underhållningssystem för baksätet med bland annat svängbara TV-skärmar. Ett döda vinkeln-övervakningssystem införs lika så, tillsammans med en ny backkamera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!