070129_bmw_m3

Det blir en M3 cabriolet - på något sätt

Tidigare har år har rykten sagt att BMW inte tänker göra en cabriolet av kommande M3 eftersom den nya varianten med plåttak är alldeles för tung. Nu har dock nya uppgifter framkommit som öppnar för flera lösningar.

Det var i slutet av förra veckan som spionbilder på en M3 cabriolet med sufflett dök upp och då tog död på uppgifterna om att det inte kommer någon M3 cabriolet. Detta förvirrade dock många eftersom BMW just haft premiär för nya 3-serie cabrioleten med plåttak. Samtidigt gav det styrka åt argumentet att plåttakskonstruktionen är för tung för M3, vanliga 3-serie cabrioleten är 200 kg tyngre än coupén och det är 200kg som M3 inte behöver.

Det har även framkommit rykten om att det kan bli ett kolfibertak som ersätter plåttaket för att spara vikt. BMW har inte kommenterat uppgifterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!