090811-viper-ferrari

Dodge Viper kan få Ferrari-motor

Med Fiat och Sergio Marchionne vid rodret är det inte mycket som är sig likt hos Chrysler numera. Enligt nya uppgifter har Marchionne stora planer för supersportbilen Viper, planer som innefattar att den får samma motorer som Ferrari och Maserati.

Det blev som bekant aldrig något av Chryslers försök att sälja Viper-verksamheten. Viper-namnet låg länge ute till försäljning men inget av de bud som kom in kunde godkännas. Viper blev kvar i Chryslers ägo och står nu under kontroll av Fiat. Detta faktum kan komma att innebära en del förändringar för de legendomsusade Viper-bilarna. Car and Driver säger sig veta att Fiats vd Sergio Marchionne har planer på att satsa stort på Viper och utveckla bilen till en konkurrenskraftig amerikansk supersportbil.

Enligt Car and Driver planerar Fiat att låta Viper ta del av nästa generation V8-motorer som utvecklas i Fiats regi. För Vipers del skulle det röra sig om en modifierad version i form av en V10 som blir nära besläktad med de motorer som ska sitta i framtida Ferrari- och Maserati-modeller.

För drygt 20 år sedan var läget det omvända. 1987 tog Chrysler över ett Lamborghini i kris och lät italienarna utveckla en helt ny generation V10-motorer som har gett upphov till både Dodge Viper och Lamborghini Gallardo.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!