110728-eib-ratar-antonov

EIB ger Saab lån – utan Antonov

Europeiska Investeringsbanken EIB bekräftar att Saab Automobile bara kan få lån om man stänger ute Vladimir Antonov från att köpa in sig i biltillverkaren.

Det säger Pär Isaksson som är presstalesman vid EIB till Sveriges Radio i dag.

Isaksson säger att EIB förde fram det kravet till svenska myndigheter redan 2009 och att man håller sig kvar vid det beslutet. Även Riksgälden ska ha fått den informationen. 

– Det här framförde EIB till svenska myndigheter redan i början av projektutvärderingen 2009, säger Pär Isaksson till TT enligt Dagens Industri. 

EIB har sedan tidigare varit förtegna med information kring ärendet eftersom man har som princip att inte uttala sig om affärsrelationer. Nu ska man ha gjort ett undantag, men varför man gjort det vill inte Pär Isaksson uttala sig om. 

Det enda som skulle kunna släppa in Antonov som ägare är om Saab betalar tillbaka hela lånet till EIB. 

Vladimir Antonovs svenske talesman Lars Carlström säger till TV 4 Nyheterna Väst att Antonov känt till EIB:s hållning i ärendet i några veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!