DS 3 Crossback – tre snabba från provkörningen

Jan-Erik Berggren har begett sig till Monaco för att köra DS Automobiles nya modell 3 Crossback som kommer med bensinmotor, dieselmotor och elmotor. Inte alla på en gång, inte ens elmotor i kombination med de andra.

Tjena Jan-Erik! Varför är DS 3 Crossback en intressant bilmodell?

– Det är första bilen vi provkör på PSA-gruppens nya plattform CMP, en plattform som också ska användas till gruppens nya generation elbilar.

Du ser glad ut på bilden, är det en så bra bil?

– Vi är i Monaco och har stångats lite på F1-banan, sånt är alltid roligt. Men helt ärligt, det här verkar vara en väldigt fin plattform. DS 3 bjuder på bra köregenskaper och fin komfort.

Foto: Copyright Astuce Productions

Berättar DS Automobiles något om elbilen?

– Ja, absolut. Vi ska också få köra den, DS 3 Crossback E-Tense, på ett militärområde. De har också berättat att från och med 2025 så ska DS inte visa någon ny bil med dieselmotor, de går över helt till bara el eller el i kombination med bensin.

I Teknikens Värld nummer 9/2019, kommer Jan-Erik att berätta allt du vill veta om DS 3 Crossback, inklusive den elektriska versionen. Missa inte det!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!