Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Elbilarnas verkliga förbrukning

Elbilars angivna förbrukning stämmer väldigt sällan överens med verkligheten, likaså räckvidd. Dessutom är tillverkarnas egna beräkningar av förbrukning i förhållande till räckvidd ofta felaktiga. Det visar vår sammanställning av testade elbilar.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Under året har det sålts fler elektrifierade, och framför allt rena elbilar, än någonsin. För närvarande utgör rena elbilar ungefär två procent av det totala antalet bilar på den svenska marknaden. Men fortfarande råder oro och osäkerhet kring att köpa elbil och den största anledningen är den så kallade räckviddsångesten. Elbilar kan helt enkelt inte köras lika långt som bilar med förbrännings­motorer förrän det är dags att ”tanka” dem igen.
Biltillverkarna vänder ut och in på sig själva för att få ut några extra kilometer räckvidd, för det är precis det – bara några kilometer – som kan avgöra. Men hur långt går bilarna i verkligheten? Vi har ju såklart testat precis det, under hela året. Lås oss därför redogöra för hur det i stora drag sett ut under 2021.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!