Eldriven Mini kommer 2019

Bilvärldens lågoddsare är nu bekräftad: Mini kommer med eldrift. Samtidigt läggs galna koncept på hyllan.

Chefen för Mini, Peter Schwarzenbauer, har sagt att modellen Mini ska finnas i fem varianter. I dag utgörs skaran av fyra: tre- och femdörrarsversionerna utgör en och Cabriolet, Clubman och Countryman de övriga. Tidigare har man visat upp kluriga koncept som en extra liten Mini (Rocketman) samt en roadster med svepande linjer (Superleggera Vision) men den som hoppats på en tokrolig Mini får ge upp. Den sista pusselbiten i Miniskaran kommer kort och gott att utgöras av en eldriven version av befintliga Mini.

Oddsen har varit låga på att Mini ska lansera en version med eldrift men även om märkets chef Peter Schwarzenbauer nu har bekräftat detta så har han inte mycket mer att säga om bilen än att den ska lanseras 2019 och ha en helt ny typ av batteriteknik.

Redan nästa år kommer Mini Countryman som plugg-in hybrid och den som kan sin Minihistorik minns säker flottan av 500 experimentbilar som rullade i olika storstäder 2009. En bil som vi provkörde och som kom att ligga som grund i utvecklandet av BMW i3.

Den som kan sin Minihistoria än bättre drar sig till minnes att även ur-Minin försågs med eldrift i forskningssyfte 1966.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!