Foto: Honda

Honda visar elektrisk suv och CR-V laddhybrid

Bilsalongen i Peking är, mot alla odds, i gång för fullt och Honda visar två intressanta nyheter. SUV e:concept är en helt eldriven konceptsuv och den står bredvid CR-V i laddhybridutförande. Kommer någon till Europa?

Med omfattande restriktioner och få utländska besökare drog bilsalongen i Peking igång i helgen och Honda passar på att visa upp två intressanta nyheter. Mest uppseendeväckande är konceptbilen med det krångliga namnet SUV e:concept. Det är kort sagt en helt eldriven suv som ser ut att vara av kompakt storlek. Någon mer information än att den ska bli Hondas första eldrivna modell i Kina ges inte, och om det betyder att den uteslutande ska säljas där vet vi alltså inte.

Honda e:concept Foto: Honda

Det är däremot uppenbart att SUV e:concept visar ett för Honda nytt designspråk som mycket väl kan slå igenom på kommande modeller från det japanska märket.

Honda e:concept Foto: Honda

Betydligt närmare verkligheten är CR-V PHEV som ska börja säljas i Kina redan i januari nästa år. Det här är alltså Hondas första laddbara hybrid och tekniken är en vidareutveckling av Hondas lite udda tvåmotorshybridsystem som finns i vanliga CR-V Hybrid.

Honda CR-V PHEV Foto: Honda

Hur stort batteriet är och hur långt den går på el får vi inte veta, inte heller om den ska säljas i Europa. Men det vore tokigt tänkt av Honda att inte låta den komma till vår del av världen. CR-V PHEV blir först ut med Hondas nya system för semiautonom körning. De kallar det Omnidirectional ADAS (Advanced driver-assistive system) och de stora nyheterna är en framåtriktad kamera med vidare synfält och 360-graders radartäckning runt bilen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!