Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

MG ZS – billigaste elbilen just nu!

Det här är alltså vad hela världens bilister skriker efter just nu: En billig elbil. MG ZS går cirka 25 mil på en laddning och blir din för 1990 kronor per månad.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hösten 2019 provkörde Mikael Stjerna MG ZS i den belgiska gruvstaden Genk, det var innan världen visste att den några månader senare skulle stängas ner på grund av pandemin. För att ge lite minneshjälp för den motorjournalist som mot förmodan skulle ha glömt det klassiska bilmärket MG så hämtades journalistskaran på flygplatsen av fyra styckna MGB. Som reporter Stjerna uttryckte det: Förmodligen för att man skulle förstå hur mycket bättre en ny bil är…
Den kompakta mellanklass-suven ZS är dock inte helt ny, den har funnits i Kina sedan 2017 (kinesiska SAIC äger MG numera) med bensinmotorer på 1,0 respektive 1,5 liter. Det är dock bara den helt eldrivna som anländer Europa och därmed även Sverige. Planen var 2020, verkligheten kom dock lite emellan så nu i vår kom de första bilarna att registreras här hos oss. Och det med besked. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!