Foto: Opel Automobile GmbH

Nya Opel Mokka och Vivaro kommer med eldrift

Opel firar 120 år 2019 och går mot elektrifiering. Nya eldrivna Corsa ska bli en elbil för folket och runt hörnet lurar nya suven Mokka med eldrift liksom fraktaren Vivaro.

Opel firar 120 år 2019 och med det öppnas orderböckerna för två viktiga bilar för märket: nya småbilen Corsa med eldrift, som vi visat och skrivit om tidigare, samt suven Grandland X som laddhybrid.

– Nya eldrivna Corsa kommer att göra elmobiliteten tillgänglig för många människor. Det kommer att bli en riktig elbil för folket, säger märkets vd Michael Lohscheller.

Läckt bild på kommande Opel Corsa med eldrift. Foto: Via Express.co.uk

Laddhybriden Grandland X ska byggas i Eisenach och ha en sammanlagd motorkraft på 300 hästkrafter som leds ut till bilens alla fyra hjul.

2020 ser än mer intressant ut om man betraktar Opels elektriska palett. Då kommer både den nya versionen av den kompakta suven Mokka och transportbilen Vivaro med eldrift.

Opel ingår numera i PSA-koncernen och man har tidigare gjort klart att det tyska märket ska bli mer franskt och mer elektrifierat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!