Foto: Polestar

Polestar Precept kommer i produktion

Polestar Precept visasades upp som koncept i våras, nu gör man klart att den kommer i produktion och ska byggas i en ny fabrik i Kina.

I våras täckte Polestar av konceptet Precept, nu gör man klart att den eldrivna fyrdörrarscoupén ska komma i produktion.

Bilen håller på att vidareutvecklas och ska byggas i en ny fabrik i Kina. En fabrik som ska vara koldioxidneutral, precis som tillverkarens fabrik i Chengdu där man bygger modellen Polestar 1.

Foto: Polestar

TEST: Polestar 2 Performance mot Tesla Model 3 och Jaguar I-Pace

Några fler detaljer om bilen har inte framkommit sedan konceptet visades upp. Det vi vet är att axelavståndet är 3,1 meter och att den har Polestars SmartZone-front med teknik för att hjälpa bilens olika assistanssystem. Där finns exempelvis två radarsensorer och en hd-kamera. På taket finns ett Lidar-paket som ska hjälpa bilen att köra på egen hand.

Invändigt finns material gjort av gamla PET-flaskor och fiskenät. Bildskärmen i mitten mäter 15 tum och skärmen framför föraren 12,5 tum.

TEST: Polestar 1 mot BMW 8-serie, Ford Mustang Bullitt och Lexus LC

Foto: Polestar

Offentliggörandet gjordes under bilsalongen i Kina, som nu håller öppet, och enligt vdn Thomas Ingenlath hjälpte det positiva bemötandet från världens motorjournalister till.

– Vi vill ha den, så vi bygger den, sa han och menade att dagens konsumenter vi se handling, inte bara drömmar.

PROVKÖRNING: Polestar 2

Foto: Polestar

Med den nya fabriken vill man höja ribban och siktar på att bygga den mest avancerade premiumelbilen i Kina med lägsta koldioxidavtryck.

Hur det är med premiumkänslan hos Polestar 2, märkets första helt elektriska bil, kan du läsa om i aktuellt nummer av Teknikens Värld. Där ställs den mot Tesla Model 3 och Jaguar I-Pace i test.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!